SandraBrandt.nl

Categorieën
Blog

Stilte, van levensles naar levensbehoefte

In de Klaagvrij leven podcast ontmoet ik mensen met inspirerende verhalen. In deze blog krijg je een inkijkje in de afgelopen 3 ontmoetingen: Marieke van Voorn, Han Sapundra en nu eerst een blik op de ontmoeting met Ankie van Steen.

Tot stilstand

In de aflevering met mede podcaster Ankie gaat het over haar belangrijke keuze in 2019. Ze besloot bewust om haar ratio gedreven leven tot stilstand te brengen. Wat er toen met haar gebeurde bleek even schrikken.  ‘Ik kwam stilte tegen, het confronteerde mij enorm. Het deed pijn, die spiegel die me werd aangereikt. Het leek wel alsof ik in een depressie terecht kwam. Hoe kan het dat ik altijd aan heb gestaan en dat ik daar een identiteit aan hing? En nu mag ik rust nemen en word ik depressief. Hoe kan dat?’ Maar na enige tijd werd de stilte een levensbehoefte voor haar.

Loslaten, ontladen en opladen

Stilte was niet langer iets wat ze tegen kwam maar wat ze mocht ontmoeten. Ze creëerde een ander leven, veel meer gevoelsgestuurd en sprak boeiende mensen voor haar podcast. Ze vertelt wie zoal langskwamen en wat haar is bijgebleven. Zoals Vilna van Betten die vertelde over de herinneringen die in je celgeheugen staan opgeslagen. Ook noemt Ankie haar eerdere gast Wouter van Noort die over ontwaken en de zingevingscrisis spreekt. Ankie’s podcast is op een organische manier onderdeel geworden van de Ontlaat academie. Deze staat vol informatie en oefeningen om los te laten, te ontladen en op te laden. Een kennismaking hiermee kun je krijgen middels de boost van de eerste 20 lessen:  ontlaat.plugandpay.nl/checkout/boost

Luister de hele aflevering hier.

Klaagvrij leven podcast met Ankie van Steen

Shortcut naar de essentie

Han Sapundra van body2chill.nl nam  een alles veranderende beslissing op zijn 11e. ‘Ik wist, er is een shortcut naar de essentie maar dan moet ik me ontdoen van alle belasting.’ Hij veranderde zijn naam en kreeg als gevolg daarvan geen zakgeld meer.

Zijn leven staat in het teken van voelen. Hij zegt: ‘Dat je één op één blijft lopen met wat je ten diepste voelt wat klopt. Dan ben je ook veilig. Dan gaat er niemand aan je rammelen.’  Han bedoelt dat mensen het door hebben als je niet congruent bent met je gedrag en hoe je je van binnen voelt. Dan weten anderen niet wat ze aan je hebben, dan klopt het niet en dat is onveilig. ‘Voel je je verward, wees dan verward.’ zo zegt hij.

Han bleef op zijn eigenzinnige manier als jong volwassene zijn leven leiden. Zo ging hij ging als 19 jarige met een vriend direct na zijn examens op pad naar Marokko ook al dreigde school dat hij dan zijn diploma niet kon krijgen.

Herhaalmachine

Han werd volwassen, kreeg een relatie en werd ontwerper. Eén van zijn items staat nog steeds in een bekend museum in Amerika.  Maar op een dag kreeg hij een inzicht: ‘Als je goed blijft in dat waar je al goed in was word je alleen maar een herhaalmachine’ Hij koos vanuit dat inzicht voor wéér een ommezwaai en ging naar India en Tibet.

Voelen is niks doen

Han komt goed op dreef na zo’n 20 minuten want dan gaat het over levensenergie, voelen, Tibet, Tantra en kwantumfysica. Zet je hart open, blijf nieuwsgierig en luister het interview hier.

Klaagvrij leven podcast met Han sapundra

Terug naar de oorsprong

Marieke van Voorn schreef het boek Heel de organisatie. Hiervoor sprak ze 55 mensen uit vele verschillende bedrijven die ze de afgelopen 10 jaren aandeed als begeleider van organisatie opstellingen. Een werkvorm om met de mensen in het bedrijf zicht te krijgen op dynamieken. Zij begon bedrijven te zien als een organisme en legt bloot wat de krachtenvelden zijn waardoor de organisatie uit het lood gaat. ‘De sleutel is dat ieder individu zich eerst weer goed gaat verhouden tot zichzelf én op collectief nivo ook. Het begint bij de oorsprong van de organisatie. Wat is de essentie, de ziel?  Zijn de individuen hiermee verbonden?’aldus Marieke.

Immuunsysteem versterken van de organisatie

In haar boek beschrijft ze organisaties vanuit de blik op ziekte zoals die ook vaak voor mensen geldt.  Ze sprak diverse specialisten waaronder een cardioloog, dermatoloog en gynaecoloog. Hoe de nieuwe zuurstof er weer in komt, het oude kan worden afgebroken bespreekt ze daarbij ook. Luister hier het hele interview.

Klaagvrij leven podcast met Marieke van Voorn

 

 

Alle interviews zijn via deze link te beluisteren of te vinden via Spotify en Itunes onder de naam: Klaagvrij leven podcast.

De eerst volgende is met ervaringsdeskundige Myhrre over psychoses én haar wens voor ruimte voor de spirituele benadering hiervan in de reguliere gezondheidszorg. Volg de podcast voor een update als deze online staat.

En als je het Klaagvrij nieuws zo nu en dan wilt ontvangen schrijf je dan hier in.

En een hartverwarmende reactie in de inbox naar aanleiding van deze post of een door jou beluisterde podcast is altijd welkom via info [at] sandrabrandt.nl

Hartegroet,

Sandra

Door Sandra

Klaagvrij expert | Auteur van Klaagvrije maandag | Helpt teams naar eigenaarschap, productiviteit en zingeving.