SandraBrandt.nl

'Ware aanwezigheid, vervulling en bevlogenheid'

Door de ervaringen als verpleegkundige op IC en CCU wens ik heel bewust dat we uiteindelijk allen met een goed gevoel kunnen terugblikken op ons leven. Onafhankelijk van wat ons is overkomen. En als we straks tevreden terug willen kijken hebben we nu aanwezig te zijn. Alleen dán kunnen we de wegwijzers oppikken en navigeren door het leven op een vervullende manier.  

De bedoeling in deze tijd

Het huidige leven geeft ons echter niet als vanzelf de ruimte hiervoor. We worden ervan afgeduwd zelfs. Tenzij … we onszelf héél bewust erbij houden met hart, buik en brein in lijn, in contact met innerlijke (eigen)wijsheid. Het vergt moed om daar vanuit te bewegen. En ik geloof dat dat wel de bedoeling is in deze tijd.

En daarbij worden we voorloper en wegwijzer voor anderen. Ik beoefen het heel bewust iedere dag in mijn leven en kan daar vanuit anderen ondersteunen. 

Levensinvulling 

Ik denk niet meer in de tweedeling hobby en werk maar in: levensinvulling. Ik heb ook ‘functie’ losgelaten zodat ik alle kwaliteiten vrijer in kan zetten voor de wereld. Alles wat ik doe komt voort uit mijn missie. Zo bied ik een podium aan mensen met een inspirerend verhaal in de Klaagvrij Leven Podcast, begeleid ik individuen en teams om de verbinding te herstellen met zichzelf en elkaar en doceer ik de polyvagaal theorie vervlochten met humor en theater vanuit mijn eigen rauwe levensverhaal middels het theatercollege. 

Inherent gaat het over het zien van mogelijkheden en onze kwaliteiten. De bevlogenheid keert terug. 

Vallen en weer opstaan 

(t)ACT Gezond werken ontstond 20 jaar geleden toen ik opkrabbelde uit een zware tijd van 7 jaar met invaliderende RSI klachten. Fijne dingen als motorrijden, roeien en studeren kon ik niet en zelfs mijn brood smeren was een uitdaging. Noodgedwongen begon ik met mediteren en ik startte mijn bedrijf vanuit m’n wens om anderen te helpen voorkomen wat mij was overkomen. 

Ik ontwikkelde mezelf verder middels: theatersport, clownsopleiding, natural horsemanship (paardenfluisteren), haptonomie, stem en zang, en de post-HBO coachopleiding met de specialisatie op ‘kritische stemmen’. Dat zijn de stemmen in ons hoofd waardoor we ons vaak laten tegenhouden te doen wat belangrijk voor ons is. 

Ik doe wat voelbaar klopt met de klant in plaats van simpelweg een opdracht uit te voeren. Ook daag ik mezelf ‘graag’ uit door geen gebruik te maken van valse houvast zoals powerpoints of andere presentaties ‘van de plank’. Het vraagt me telkens om in het hier en nu aanwezig te blijven en te blijven voelen wat klopt in ieder nieuw moment.  

 

Zullen we er eens samen voor gaan zitten?