SandraBrandt.nl

Categorieën
Blog

De MOT verhalen: Moed om voorbij zelfbeklag te leven

De MOT verhalen

Twee weken voor kerst kon ik het podium pakken ten overstaande van 70 luisteraars in de prachtige kamer van Huis te Zaanen in Haarlem. De MOT verhalen is er ‘voor échte verhalen’ zo vertelt de website. Willem Gunzeln, Rokus Loopik en Coen Bardelmeijer organiseren al 8 jaar deze bijzondere middagen. Een uur tevoren had ik nog geen tekst en dacht: ‘hoe in vredesnaam vertel ik in een kwartier wat ik doorleefd heb dankzij klaagvrij leven? Hoe laat ik de intensiteit weten van wat dít me oplevert, nu ook nog iedere dag?’ En prompt vielen de eerste zinnen me in. Maar daar bleef het bij.

Moed

Ik koos ervoor om het daar dan ook bij te laten en er verder alleen in Open aandacht te zijn. Eén van de 7 sleutels voor een klaagvrij leven en te lezen in het boek Klaagvrije maandag. Het werd een verhaal over moed.

Ik ben er nog een beetje stil van.

Over moed bij De MOT verhalen

‘Je was samen met Frenk van der Linden de highlight van de avond. Je verhaal had een kop, een midden en een staart. Het had een conflict én punch line. Bovendien speelde je met intonatie, dictie, stemhoogte, tempo en stilte. Dat kenmerkt een goede spreker.’ – Aldus één van de aanwezigen.

Door Sandra

Klaagvrij expert | Auteur van Klaagvrije maandag | Helpt teams naar eigenaarschap, productiviteit en zingeving.