SandraBrandt.nl

Categorieën
Blog

Groei door afwijzing

Wat het oplevert om afwijzing op te zoeken

Eén ding hebben we sowieso gemeen. We zijn het gelukkigst als we ons leven op onze eigen unieke manier kunnen leven. Helaas laten we ons nog te vaak leiden door angst voor afwijzing. Afwijzing letterlijk opzoeken helpt die angst uit te doven. Maar volgens Jia Jiang is er veel meer te leren dan dat! Zijn TED talk inspireerde mij.

Laten we ons niet langer leiden door angst maar door verlangen

Als jouw idee of initiatief wordt afgewezen kun je ‘wegrennen’, vol in de aanval gaan of totaal aan de grond genageld blijven. Of je hebt de neiging, zoals ik, om maar niet te vaak je mening te laten horen of idee aan het licht te brengen want dan kun je in ieder geval niet afgewezen worden. De angst voor de afwijzing is dus het probleem.

Hoe dan ook, je bent volledig uit je flow! VRIJ zijn van die angst is misschien een utopie maar ons niet langer erdoor laten leiden.. dat zou zóveel moois opleveren, Dan komt ons verlangen op nummer één en durven we meer te creëren.

Blijf in beweging

Door heel vaak expres de afwijzing op te zoeken kunnen we ervaren dat we gewoon kunnen blijven staan, bewegen, zelfs genieten van de genomen stappen!

Geïnspireerd door deze TED talk van Jia Jiang.

 

Doe mee, in het klein (eigen wereldje, in je eigen hoofd) of groots (selfiestick mee en de wereld in en delen maar)!

Maak er de bedoeling van om dat waar je bang voor bent ‘afgewezen worden’ af en toe eens bewust op te zoeken.

Door Sandra

Klaagvrij expert | Auteur van Klaagvrije maandag | Helpt teams naar eigenaarschap, productiviteit en zingeving.