SandraBrandt.nl

Categorieën
Blog

Angst omarmen

De liefde

Alles is een uiting van of een roep om liefde. Zo zei Lisa Portengen laatst. Het helpt om mensen te doorgronden in soms ongewenste situaties.

Klaagvrij willen leven, ook in gedachten terwijl ik ook oprecht blijf is een uitdaging met gevoelens waar ik het liefst direct vanaf wil. Het makkelijkst is het als ik gelukkig ben. Zoals de laatste tijd vooral..

Zielsgelukkig

De laatste weken heb ik zóveel liefde ervaren om mij heen. Deels doordat ik de contacten zelf opgestart heb, mogelijk heb gemaakt. Zo bracht ik een groep mensen bijeen die eerder in Het Heldere Uur radioprogramma waren geweest. Het leek me zo heerlijk om ze met elkaar in contact te brengen. Het werd uiteindelijk een bijzondere avond waar ik zielsgelukkig van naar huis reed.

Ik ging in op een uitnodiging van Ineke Hurkmans om bij haar aan tafel de Jump te doen terwijl de gasten hun meegebrachte eten met elkaar deelden. Een jump is dé manier om respectvol en vol aandacht en liefde met elkaar in gesprek te zijn. Ik kende er alleen Ineke maar deze methode maakt het direct mogelijk om van hart tot hart contact te maken in no-time. Gelachen en gehuild in een enorm liefdevolle armosfeer. Ik ging wederom zielsgelukkig naar huis.

Angst, paniek en verdriet

En dan ‘the day after’. Lichte paniek, gevoel van contactverlies, de lijntjes lijken even weg. Ik zoek naar een manier om hiermee om te gaan. En dan zie ik een filmpje van Yara Hannema.

Karin Höhle-Dikken deelt ‘m op haar tijdlijn en voegt eraan toe:

Alles mag gevoeld worden, ook de “lastige” gevoelens. Het mooie is dat we dan pas doorkrijgen dat we ze kunnen (ver)dragen en wellicht omarmen. Dat laatste kan ik na flink oefenen ook met angst. Het geeft me zo’n sterk en trots gevoel. Ik kan het liefhebben. Met alles erop en eraan.

Omarmen

Boem. De connectie, de vaste grond is terug. De lijntjes met alle lieve mensen, het leven. Erbij blijven. Niet geforceerd ánders willen voelen. Delen, oprecht klaagvrij, dat is wat ik doe als ik mijn koffie’tje ontvang in Haarlem bij Native van Mirjam. Ik zit er graag te werken. Echt contact met de lieve dames die er werken.

Wérkelijke verbinding met mensen geeft bestaansrecht. Er voor elkaar zijn.

LEVEN. from Yara InMedia on Vimeo.

 

 

Een mooie dag!

Door Sandra

Klaagvrij expert | Auteur van Klaagvrije maandag | Helpt teams naar eigenaarschap, productiviteit en zingeving.