• de weg kwijt naar het hart?
  • het hart trekt al een tijdje aan de bel (letterlijk)
  • je loopt tegen burn-out aan maar wil het liever aanpakken als een wake up call?

Als ex hartbewakingsverpleegkundige kan het je niet verbazen dat ik vanzelf deze cliënten aantrek. Hoogopgeleide mannen die 5 dagen werken in de week, rond 50 jaar oud, waarvan het lichaam begint tegen te sputteren. Op deze manier doorgaan kan grote gevolgen hebben die je liever niet kiest.

De vrije loop

Wandelsessies in de natuur brengen hart, buik en brein op 1 lijn. In beweging komt er namelijk een hoop los en krijgen gedachten de vrije loop. We kijken allebei vrij rond, lopen in dezelfde richting. Dat is heel wat anders dan recht tegenover elkaar met een tafel ertussen zitten praten!

Het is ergens ongedwongen maar wel met de kop erbij en het hart open. Wat ontstaat er? Zit er direct een flinke vaart in? En klopt dat bij je behoefte nu of loop je je hoofd achterna zonder te kunnen voelen?

‘Ik voel me een wandelend hoofd’ – een vaak gehoorde uitspraak bij de eerste wandelsessie.

Kikker en kippenvel

Na afloop van een sessie vraag ik wel eens wat het meest waardevol is gevonden. Een schooldirectrice met een druk jong gezin gaf een antwoord wat mij tranen én een glimlach tegelijk gaf namelijk: ‘dat ik de kikker nu gewoon kan horen, ik hoorde dat soort geluiden gewoon niet meer omdat ik zó in m’n hoofd zat. En ook dat ik kan ruiken dat het bos nat is geweest vannacht.’

En dat terwijl zij vooral kwam om op werk betere keuzes te gaan leren maken. De start was blijkbaar precies wat ze nodig had. Uit die overleef stand en dus terug in de zintuigen. Bij zinnen. Leven!

Laten we ons bewegingsapparaat weer gebruiken waar het naar vernoemd is.

Gezondere keuzes

En wat blijkt keer op keer? Dat zodra mensen het lijntje weer voelen naar hart en onderbuik, ze ook gezondere keuzes maken. Voorheen accepteerden ze gewoonweg álles uit angst om iemand voor het hoofd te stoten maar nu ze zo verbonden raken is het ineens eenvoudiger om richting te geven. Waarom? Omdat het ineens is te vóelen is wat er wél en wat níet klopt. Wat er wél of niet op iemands werk-bordje kan komen. En de ervaren lessen tijdens de wandelsessies gaan ook nog eens linea recta de privé sfeer in.

Wandelsessies in flow

Uiteindelijk werken we toe naar een wandeling in flow en dat is een bijna magische ervaring als je je daarvan bewust wordt. De eerste sessies is men nog wat afwachtend, meebewegend met mij maar gaandeweg ontstaat er een gevoel van één geheel te zijn met alles. Stoppen, plaats nemen op een bankje, weer opstaan en vooruit. Of juist stilstaan, de lucht opsnuiven en de stilte laten in dalen. Het ontstaat zodra we beiden helemaal kunnen landen in ons lichaam en in contact met de ruimte om ons heen.

Rationele start als optie

Maar niet te soft, want als je nu nog werkelijk een wandelend hoofd bent, dan is dit misschien een brug te ver. Eén geruststelling: ik stem me uitstekend af op eventueel gehyper, snelle praters en denkers geen probleem. Ook rationele overdenkingen, overtuigingen en verhalen zijn prima… voor even. Want je kwam voor wat anders. Bekijk deze sessie die ik gaf bij de tuinen van A. Vogel inclusief blote voetenpad.

 

Ik heb een drukke baan als arts en bestuurslid en wil vooral meer balans in werk en privé leven, Mijn hart slaat letterlijk regelmatig op hol en het voelt wel als een serieuze waarschuwing maar het lukt me maar niet om momenten van rust in te bouwen. Ik heb al een coach traject gehad. Iemand uit mijn eigen straatje, ook een huisarts. Ze was zachtaardig en bewoog erg veel met me mee. Ik ben op zoek gegaan naar een andere richting, iemand die me durft tegen te spreken. Jij bent analytisch scherp, helder en ook sensitief op energie nivo. Ik ben wel op een punt gekomen dat ik ook voor die ongrijpbare dingen open sta. Ik heb na twee sessies al een heel fijn gevoel bij dit traject en ik zie uit naar de rest. – Paul* –

Over mij

Mijn naam is Sandra Brandt, ex IC/CCU verpleegkundige en coach/trainer met een hoog analytisch denknivo. Ik werk helder afgestemd met mijn eigen hart, buik en brein op 1 lijn. Daarnaast zit mijn kracht in het horen van jouw taal- en stemgebruik. Feilloos merk ik het verschil tussen: jij aan het woord vanuit je innerlijke criticus of jij vanuit je onderbuik. Door steeds meer de ruimte te geven aan Jou, geconnect met jouw hart en onderbuik, kun je dat zelf steeds beter gaan integreren in jouw dagelijks leven.

Op naar meer balans… in beweging.

 

Informatie en prijs

Wandelsessies kunnen telefonisch en live (omgeving Amsterdam/Haarlem).

Woon je verder weg dan gaan we samen op pad maar dan aan de telefoon. Jij in de natuur bij jou in de buurt en ik bij mij.

Half jaar traject Keep it simple mét impact:

12 wandelsessies in 6 maanden

€ 1500 ex. 21% BTW

Luxe programma speciaal voor jou:

10 wandelsessies

2 daagse retraite back to basic maar wel volledig verzorgd (zonder WIFI op een eiland in Nederland, in de natuur, ontbijt en diner verzorgd)

1 behandeling voor extra diepe ontspanning en ondersteuning voor het zelf helend vermogen

€ 2500 ex. 21% BTW

 

 

Offerte aanvraag voor bedrijven/teams: info at sandrabrandt.nl

 

 

* anoniem gehouden/gefingeerde naam