Sandra Brandt

Waar ik het voor doe

Met een goed gevoel terug kunnen kijken op ons leven, onafhankelijk van wat ons is overkomen, dat gun ik iedereen. Deze drive komt voort uit mijn vroegere werk als verpleegkundige op intensive care en hartbewaking. Daar hadden patiënten en familieleden gesprekken over dat wat écht belangrijk is.

Waarom vinden we het dan zo lastig om te doen wat écht belangrijk is in ons dagelijks leven?

Tijdens de laatste 24 uur van het leven van mijn vader gaf ik mezelf de opdracht om telkens precies dat te doen wat echt belangrijk was. Wat blijkt? Ik heb nergens spijt van en kijk met een warm gevoel terug op die laatste 24 uur.

Voorwaarden om te kunnen doen wat écht belangrijk is

Om te kunnen doen wat echt belangrijk is moet je in het hier en nu met je aandacht zijn. Alleen dan kun je signalen serieus nemen. Lichamelijke signalen van spanning of vreugde bijvoorbeeld. Of de signalen die jouw gesprekspartner (onbewust) geeft zodat je dit kunt benoemen, het gesprek kunt bijsturen en het contact waardevol houdt.

Het is een complex geheel wat ik heb teruggebracht naar De 7 Sleutels voor een Klaagvrij Leven. Het beoefenen van een Klaagvrij Leven is namelijk dé tool gebleken om met een goed gevoel terug te kunnen kijken, onafhankelijk van wat mij overkomt. Als ik namelijk straks niet wil klagen moet ik nu wat doen.

Enkele aspecten zijn:

  • Jezelf niet boven maar ook niet onder een ander plaatsen
  • Jezelf belangrijk vinden evenals de ander
  • Communiceren vanuit behoeften

Levensinvulling

Ik denk niet meer in de twee deling hobby en werk maar in: levensinvulling. Alles wat ik doe komt voort uit mijn missie. Zo bied ik een podium aan mensen met een inspirerend en hoopgevend verhaal in het radioprogramma Het Heldere Uur en in de Klaagvrij Leven Podcast. Verder begeleid ik individuen en teams om weer met elkaar te praten in plaats van óver elkaar. Inherent gaat het over het zien van mogelijkheden en zichtbaar maken van kwaliteiten. De bevlogenheid keert terug.

(t)ACT Gezond werken is de naam van mijn bedrijf en ontstond 13 jaar geleden toen ik opkrabbelde uit een zware tijd met invaliderende RSI klachten. Fijne dingen als motorrijden, roeien en studeren kon ik niet en zelfs mijn brood smeren was een uitdaging. Ik wilde anderen helpen voorkomen wat mij was overkomen.

Ik ontwikkelde mezelf verder middels: theatersport, clownsopleiding, paardenfluister cursussen, haptonomie, stem en zang cursus en de post-HBO coachopleiding met de specialisatie op ‘kritische stemmen’. Dat zijn de stemmen in ons hoofd waardoor we ons vaak laten tegenhouden te doen wat belangrijk voor ons is.

In mijn loopbaan richtte ik me in eerste instantie op de werkplek, nu is dat compleet veranderd. Nu heb ik volle aandacht voor de mens. Ik geef prioriteit aan het doen wat belangrijk is en plaats van wat ‘de bedoeling’ is. Ook in contact met mijn klanten creëren we het aanbod wat werkelijk nodig is. Hiervoor zet ik met groot plezier mijn geweldige netwerk in voor een perfecte middag of meerdaagse.

Boven tafel krijgen wat er ook bovenop te krijgen is met aandacht voor elkaar..

Media

De aandacht gaat momenteel veelal uit naar mijn klaagvrije oefening. Dat is inmiddels in vele media zichtbaar geworden.. BNR nieuwsradio, Radio 1, Radio Veronica, Radio 2, RTL live, Editie NL… ‘zomaar’ een greep uit de aandacht die voor dit onderwerp en mij is geweest, ongelofelijk! Zie ook onderaan de homepage voor links.

Vrouw.nl

‘verdwenen afbeeldingen’ in online magazine Alwarness

Flow magazine

Gast bij radio Alwarness Amsterdam, Haarlem 105 en Meerradio.

Margriet.nl

Giel op 3FM.

maaklimonade.com

Op het Happinez Festival gaf ik dat voor ‘t eerst een AANDACHT sessie. Lees meer inclusief reviews van onder andere van Lisa Portengen alhier.

Spreker bij de Mot verhalen. Het ging over dood en geboorte en het herontdekken van ons eigen weten. Tussendoor was er live muziek en werd het een middag om niet gauw te vergeten. Foto impressie vind je hier.

Spreker op de bijscholingsdag van Klinisch Verloskundigen over de kracht van taal. Mijn verhaal begon met stilte en kwam uit het hart. Het ging over de keuzes die ik maakte tijdens mijn derde zwangerschap die leek te eindigen in een vroeggeboorte bij 6 maanden. Uiteindelijk werd het een bevalling bij 41.6 weken waarbij mijn vroedvrouw nog onderweg was. De mooiste ervaring in mijn leven.

Wat mij rijk maakt lees je bij rijkemeisjes.nl. en wat me inspireert (met bijbehorende muziek keuze) bij spaarnestroom.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Zullen we er samen eens voor gaan zitten?

Ontdek wat Klaagvrij voor jou kan betekenen!