Over mij

Welkom!

Mijn missie is dat we op ons sterfbed met een goed gevoel terug kunnen kijken, onafhankelijk van wat ons is overkomen. Ik heb naast vele mensen hun sterfbed gezeten, zowel beroepsmatig (ik was intensive care verpleegkundige) als privématig. Dit heeft me vele bijzondere inzichten gegeven.

Hoe krijg je het voor elkaar om uiteindelijk met een goed gevoel terug te kijken? Mijns inziens hangt dat veelal af van de mogelijkheid om het stuur in eigen hand te nemen in ons leven ongeacht je situatie.

Alles wat ik doe komt voort uit deze missie. Zo ben ik programma maker van ‘Het Heldere Uur’ waar ik een podium bied aan andermans inspirerende verhaal. Verder begeleid ik individuen en teams naar het zichtbaar maken van potentie en vooral connectie maken met eigen behoeften en mogelijkheden.

Sinds ik mezelf toesta om de duizendpoot te zijn die ik eigenlijk altijd was is het een uitdaging om mezelf voor te stellen. Ik denk niet meer in de twee deling ‘hobby’ en ‘werk’ maar in levensinvulling.


Mijn bedrijf

(t)ACT Gezond werken is de naam van mijn bedrijf. Mijn drijfveer was om anderen te helpen voorkomen wat mij was overkomen. Ik was namelijk gecrasht met ernstige RSI klachten tijdens mijn studie aan de universiteit Maastricht. Fijne dingen als motorrijden en roeien kon ik niet en zelfs mijn brood smeren was een uitdaging.

Ik vulde mijn eigen RSI-ervaring aan met een post-HBO coachopleiding met de specialisatie op ‘kritische stemmen’. Dat zijn de stemmen in ons hoofd waardoor we ons vaak laten tegenhouden te doen wat goed is.

In mijn loopbaan richtte ik me in eerste instantie op de werkplek, nu is dat compleet veranderd. Nu heb ik volle aandacht voor de mens op die werkplek.  Blog: Stress bij het zien van het kantoor.


Focus

 1. Klaagvrij leven beoefening in mijn leven en uitdragen
 2. Teambuilding, klaagvrij team
 3. Radio programma Het Heldere Uur

Media

De aandacht gaat momenteel veelal uit naar mijn klaagvrije oefening. Dat is inmiddels in vele media zichtbaar geworden.. BNR nieuwsradio, Radio 1, Radio Veronica, Radio 2, RTL live, Editie NL… ‘zomaar’ een greep uit de aandacht die voor dit onderwerp en mij is geweest, ongelofelijk! Zie ook onderaan de homepage voor links.

Hier nog wat oudere publicaties:

Vrouw.nl

‘verdwenen afbeeldingen’ in online magazine Alwarness

Flow magazine

Gast bij radio Alwarness Amsterdam, Haarlem 105 en Meerradio.

Margriet.nl

Giel op 3FM.

maaklimonade.com

Op het Happinez Festival gaf ik dat voor ’t eerst een AANDACHT sessie. Lees meer inclusief reviews van onder andere van Lisa Portengen alhier.

Spreker bij de Mot verhalen. Het ging over dood en geboorte en het herontdekken van ons eigen weten. Tussendoor was er live muziek en werd het een middag om niet gauw te vergeten. Foto impressie vind je hier.

Spreker op de bijscholingsdag van Klinisch Verloskundigen over de kracht van taal. Mijn verhaal begon met stilte en kwam uit het hart. Het ging over de keuzes die ik maakte tijdens mijn derde zwangerschap die leek te eindigen in een vroeggeboorte bij 6 maanden. Uiteindelijk werd het een bevalling bij 41.6 weken waarbij mijn vroedvrouw nog onderweg was. De mooiste ervaring in mijn leven.

Wat mij rijk maakt lees je bij rijkemeisjes.nl. en wat me inspireert (met bijbehorende muziek keuze) bij spaarnestroom.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 Comments

 1. Hallo Sandra

  klaagvrij leven, ik probeer dit al enkele jaren.
  Het boek(je) Complaint free world en bijhorende polsband heeft me hierbij geholpen.

  Het idee is eenvoudig: draag het bandje om een arm en telkens je klaagt, wissel je van arm.
  De uitdaging is om het 3 weken vol te houden aan 1 arm…

  Iets voor je blog/boek?

  Ellen

  1. Leuk dat je het zegt Ellen, er stond een skype gesprek gepland met Will Bowen, de man achter het polsbandje gisteren 🙂 Ben benieuwd hoe de nieuwe poging uiteindelijk uitwerkt, en hoe het is om in gesprek met hem te zijn!!

Comments are closed.